Вибираємо валізу
8875

Вибираємо валізу

Перед поїздкою завжди виникає питання про розподіл багажу. На допомогу прийде валіза, яка може з легкістю вирішити цю задачу. Ринок пропонує нам велику різноманітність валіз всіляких забарвлень, з різних матеріалів і додаткових аксесуарів. Яка ж краще?

 

 

Обрати гарну валізу дуже просто, головне запам'ятати декілька важливих нюансів.

Наприклад, матеріал валізи. Виділяють два види: тканинні і пластикові. У першому випадку, перевага буде в ціні і вазі. А ось знайти тканинну валізу гарної якості буде непросто. У такому випадку варто звернути увагу на наявність спеціального водонепроникного просочення поверх тканини (саме воно захистить виріб від бруду та пошкоджень).

 

Тканинні валізи схильні до деформації, тому варто обирати щільний матеріал (поліамід або нейлон) з міцним каркасом. Прекрасно підходять для транспортування предметів гардероба, а ось крихкі речі варто перевозити в пластикових валізах.

Серед переваг можна виділити і наявність спеціальної вставки (радіальної блискавки), яка дозволяє збільшити обсяг валізи при необхідності. Також, досить часто є зовнішні кишені, в які зручно покласти невеликі предмети і будь-які дрібниці, необхідні в дорозі.

 

У другому випадку, довговічність. Пластикові валізи не промокають, легко чистяться. Завдяки твердому корпусу в таких валізах не страшно перевозити крихкі предмети. Щоб уникнути дрібних пошкоджень на зовнішньому корпусі валізи, варто придбати додатково спеціальний чохол. Так пластиковий чемодан зможе довше тішити око.

 

 

Ще одним важливим пунктом при виборі валізи є коліщатка. В наявності може бути два і чотири. Валізу на 2 колеса зручно використовувати на нерівних ділянках, так як 2 колеса мають підвищену прохідність за рахунок більшого діаметра. А ось котити його буде проблематично, особливо об'ємну валізу, так як чверть ваги буде надходити Вам на руки.

Валізи на 4 колеса легкі у використанні і маневрені, але тільки на рівній поверхні. В інших випадках таку валізу доведеться піднімати.

За якістю лідирують силіконові, напівсиліконові і напівпластмасові коліщатка. А ось пластмасові можуть розлетітися на шматки при ударі, а також утворюють багато шуму.

 

 

Зверніть увагу на ручки валізи. Переважно це дві автоматичних щільно прилеглих або вшитих ручки вгорі і збоку, і одна висувна телескопічна ручка на кнопці. Варто пам'ятати, що не можна піднімати навантажену валізу за висувну ручку. В іншому випадку, вона зламається при першому невдалому маневрі. Ручки не повинні сильно бовтатися, а висувна - надійно фіксуватися кнопкою у всіх положеннях.

 

Часто зустрічаються валізи з кодовими і замками на ключ. Кодові замки вважаються більш безпечними, порівняно з ключем, які можна при бажанні відкрити звичайною скріпкою.

Кодові замки можуть бути вбудованими або навісними. Якщо у вас є валіза без вбудованого замку, придбайте навісний, щоб захистити свої цінні речі від крадіжки.

 

 

Що кажучи про розмір валіз, варто визначити яку кількість речей Ви плануєте брати з собою. Якщо це відрядження на декілька днів, то чудово підійде маленька валіза (особливо двоколісна - більш містка). Також маленьку валізу можна брати на борт літака (вписується в параметри ручної поклажі), що дуже зручно і не потрібно буде хвилюватися про втрату багажу.

 

Якщо у Вас планується поїздка на 1-2 тижні, тоді валіза середнього розміру буде гарним варіантом. У ній легко поміститься необхідний мінімум речей, декілька пар взуття і невеликі сувеніри для рідних і близьких.

 

Для тривалих поїздок і подорожей всією сім'єю варто віддати перевагу валізам великих розмірів. У них помістяться наряди на всі випадки життя, взуття, улюблені іграшки дітей та інші потрібні дрібниці.

 

 

Широкий спектр кольорів допоможе не тільки з легкістю знаходити свій багаж серед десятків схожих, але і зробити Ваш образ більш яскравим і оригінальним. Маючи в своєму арсеналі такі підказки, Ви з легкістю знайдете валізу, яка підходить саме Вам.