Все про бамбуковий посуд
7022

Все про бамбуковий посуд

Фарфор, кераміка, сталь або, можливо, чавун? Ці та багато інших варіантів матеріалів для виготовлення посуду, які нам щодня пропонують прилавки магазинів. Останнім часом особливої популярності серед господинь набуває бамбуковий посуд. Чим же він такий гарний?

 

Для початку розберемося з матеріалом: що він собою являє, цей бамбук? Бамбук, за своєю природою, є сировиною природного походження. До того ж, застосовується в побуті у людини досить давно. Крім посуду, бамбук використовується для виготовлення музичних інструментів, сувенірів, як складова косметичних засобів, і, звичайно ж, для будівництва будинків, мостів чи човнів.

Процес виготовлення такого посуду досить простий. Для цього використовуються волокна рослини, отримані шляхом подрібнення листя і стебел, і за допомогою гарячого пресування надають форму виробу. Після цього зовні виріб фарбують і наносять всілякі візерунки, а всередині покривають спеціальним харчовим лаком, який має водовідштовхувальні і антибактеріальні властивості.

 

Бумбуковий посуд має ряд відмінностей:

- безпечність використання;

- екологічність сировини;

- протимікробні властивості;

- зносостійкість;

- незмінність кольору виробу;

- вага.

Якщо порівнювати такий посуд зі скляним або, наприклад, порцеляновим, то можна не хвилюватися, що він розіб'ється. Бамбуковий посуд абсолютно стійкий до різноманітних падінь та деформацій. Зламати такий посуд дуже важко!

Ще однією відмінною рисою є вага матеріалу. Посуд дуже легкий, його зручно брати з собою в дорогу або на пікнік, і не хвилюватись про надлишкову вагу.

Екологічність сировини дозволяє використовувати посуд навіть дітям, оскільки природні властивості бамбука протидіють зростанню і розмноженню мікробів і грибків. Посуд не містить хімічних компонентів і не викликає алергічних реакцій.

Що стосується догляду, то тут все просто. Досить обробити щадним мильним розчином або гелеподібним засобом за допомогою м'якої губки і теплої води. А ось про окроп і жорсткі губки варто забути. При такому догляду може порушитися цілісність покриття та матеріал посуду.

Бамбуковий посуд можна мити в посудомийній машині. Це вказує виробник в інструкції. Інформація про стійкість до перепадів температур міститься також в інструкції.

 

В цілому, бамбуковий посуд стане Вашим незамінним помічником на кухні. Завдяки своїм позитивним властивостям, він не тільки прикрасить святковий стіл, але й подарує чудовий настрій підчас використання!