Ножі
Закрыть
Ніж - це один з найстаріших кухонних інструментів, який так широко використовується і по сьогоднішній день. Незважаючи на появу більш практичної і різноманітної кухонної техніки: комбайнів, міксерів, мультіварок і різних подрібнювачів, ніж залишається необхідним і незамінним знаряддям на кухні.
Купівля кухонного ножа: чим вона супроводжується і що важливо врахувати
Купити ніж кухонний, здавалося б, найпростіше завдання. Але насправді все набагато серйозніше. При виборі ножа, важливо враховувати не тільки для яких цілей і продуктів він буде використовуватися, але і його розміри. Купити кухонний ніж якісний і за доступною вартості в Україні, сьогодні можна в інтернет-магазині ХозСклад. Доступні ціни на товар високої якості залишать у вас приємні враження, а покупка буде радувати вас протягом багатьох років. Ножі кухонні недорого представлені великим асортиментом, а їх розмір і характеристики задовольнять запити будь-якої господині.
Професійні кухарі стверджують, що на кухні досить мати три різних ножа, щоб якісно і швидко справлятися з поставленими завданнями. Насправді, все залежить від уподобань господині і практичних навичок.
Різновиди найпопулярніших кухонних ножів
Найбільш поширеними є три типи ножа:
- кухарський ніж, ще його називають господарем кухні. Це основний вид ножа, який використовується в 80% кухонних операцій. Довжина такого ножа варіюється в межах 15-30 см, все залежить від звички. Це ніж, який витримує серйозне навантаження і стійкий до різних ушкоджень. Як правило, він сталевий.
- ніж для нарізки овочів і фруктів. Це ножі середніх розмірів, якими легко і просто управляти, вони відмінно лягають в руку і дозволяють швидко і якісно справлятися із завданням.
- середній варіант ножа між кухарським і овочевим. Його довжина не більше 15 см, а ширина 2-3 сантиметри. Цим ножем можна нарізати практично все і зробити це якісно. У народі такий ніж часто має назву бутербродний.
Догляд та експлуатація ножа
Щоб покупка, зроблена в магазині ХозСклад, прослужила вам тривалий період часу, досить витримати мінімальні правила експлуатації:
- Ніж слід завжди тримати гострим, це дозволить не тільки легко їм управляти, а й продовжити експлуатацію
- Пластикові і дерев'яні дошки - найбільш підходяща основа для нарізання продуктів. Не варто використовувати тверді поверхні, скляні і керамічні дошки, вони миттєво затуплять ніж і з часом зіпсують його.
- Після використання ніж слід обполоснути і просушити насухо. Ножі не варто мити в посудомийних машинах.
Правильний підхід до покупки і експлуатації кухонного інвентарю позбавлять вас від зайвих клопотів і труднощів.